Головна Форум Наші проекти Стіл замовлень
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: denfav  
Форум » Адміністрація » Допомога » Що таке mkv формат і як з ним працювати? (Що таке mkv файл і як з ним працювати?)
Що таке mkv формат і як з ним працювати?
denfavДата: Неділя, 14.08.2011, 16:33 | Повідомлення # 1
Голова сільради
Група: Администраторы
Повідомлень: 6
Нагороди: 2
Репутація: -16
Статус: Offline
На нашому сайті окремі відео завантажені у форматі mkv. У багатьох виникають питання як дивитися таке відео, який плеер потрібен. Саме для таких людей ця тема. Попереджую зразу - нічого страшного в ньому нема.

Що таке відео/аудіо контейнер MKV
В той час, коли ви, нічого не підозрюючи, дивитеся на ПК улюблений фільм, програвач відтворює, принаймні, одну відео доріжку і одну аудіо доріжку. Також програвач може відтворювати субтитри або показувати вам зручні меню для переходу між главами фільму. Тобто, запускаючи один відеофайл, ви запускаєте не лише відео, але і аудіо, субтитри і усю службову інформацію, що зберігається в нім.

Теоретично, вам повинні були б знадобитися два окремі файли, проте завдяки винаходу спеціальний контейнерів, усі файли можуть зберігатися в одному, зручному для користувача виді.

Для більшої дохідливості, контейнер можна назвати спеціальним архіватором, який запаковує в один файл усю службову інформацію, відео і аудіо доріжки, субтитри. Насправді, контейнер - це спеціальна програма, що не лише запаковує ці файли, але також що зберігає в собі масу інформації, такий як зіставлення часу відтворення відео і аудіо доріжок (тайминг), субтитрів, меню і іншого.

Початкуючі користувачі ПК можуть злякатися такій складності, проте усе це не так складно і вже досить звично у світі мультимедіа. Насправді, усі звичні фільми форматів AVI, MPG, MOV, MPEG, MP4 - контейнери, що містять в собі усі вищеперелічені дані. Для відтворення контейнерів, яким і є той, що розглядається в цій статті MKV, потрібно спеціальну програму - кодек, що встановлює на ваш ПК спеціальні фільтри, сплитеры, декодери звуку і інші.

При встановленому в системі кодеку, контейнери нормально відтворюються більшістю сучасних програвачів і не викликають ніяких труднощів у користувачів ПК.

Що таке формат MKV

MKV - це спеціальний аудіо/відео контейнер, схожий на AVI, що зберігає в собі величезну кількість інформації. Формат MKV - це відкритий проект Матрьошка (Matroska), покликаний створити єдиний стандарт мультимедійних контейнерів на ПК. Його особливість, відкритість коду, що дозволяє удосконалювати цей формат будь-якому програмістові світу, а також команді програмістів. Формат MKV став надзвичайно поширений останнім часом, завдяки своїм можливостям і, зокрема, переважанням функцій в порівнянні з AVI.

Мультимедійний контейнер Матрьошка (Matroska) містить в собі відео доріжку (MKV), звукову доріжку (MKA) і доріжку субтитрів (MKS), а також безліч службової інформації, що дозволяє створювати меню, подібні DVD -фильмам, управляти таймингом та ін.

Відмінності мультимедійного контейнера MKV від AVI

Головною відмінністю мультимедійного контейнера, запропонованого командою Матрьошка, - MKV від AVI, являється гнучкіші можливості по створенню і управлінню навігацією між главами відео, створенню меню, субтитрів, перемикання між мовами аудіо доріжок. Матрьошка або контейнер MKV націлений на майбутнє, тому приймає все більшу популярність серед досвідчених користувачів ПК.

Давайте приведемо деякі поліпшення проекту Матрьошка і його мультимедійного контейнера MKV від старо-доброго формату AVI :
універсальність, контейнер MKV, на відміну від AVI, дозволяє містити усередині відео у форматах: H264, AVC1, WMV, MPEG1, MPEG2, і звук AAC
контейнер MKV легко можна редагувати, а також витягувати з нього відео або аудіо, без застосування відеоредакторів
формат MKV досконаліший, що запобігає деяким зависанням або гальмування при програванні відео великих розмірів
контейнер MKV дозволяє зберігати інформацію про глави відео, меню, субтитри і інші функції DVD, чого не уміє AVI
файл MKV може містити різні мови аудіо, що не допустимо в AVI

Як і чим відкрити MKV файли і фільми
Для відтворення MKV файлів і фільмів вам потрібно буде встановити спеціальні кодеки на ПК, після чого ви зможете переглядати MKV -фильмы будь-яким сучасним програвачем, наприклад LightAlloy або Windows Media Player.

Для програвання і перегляду файлів формату MKV, вам необхідно встановити спеціальний сплитер Matroska splitter або повніший набір для відтворення субтитрів, звуку і меню з MKV - CCCP (Combined Community Codeck Pack), в який входять усі програмні засоби для перегляду MKV.

Після його установки ви легко зможете проглянути будь-який фільм у форматі MKV в будь-якому з мультимедіа програвачів, встановлених на вашому ПК. Одним з найбільш поширених і адаптованих для відтворення MKV -формата являється програвач Core Media Player, який вже має вбудовані плагины для комфортнішого відтворення MKV -файлів.


Історія появи mkv
Формат був створений нашими вітчизняними програмістами як конкурента більш популярному формату avi. Офіційний сайт даного проекту - matroska.org. Назва mkv походить від слова Matroska (mk): (+ v, v - video).

Переваги mkv
-mkv може містити інформацію, стислу безліччю кодеків: WMV, MPRG, AVC1 і т.д.
-Легкість редагування.
-З контейнера легко витягається аудіо-та відеоінформація.
-Більш зручний в роботі з субтитрами.
-Великі можливості для зберігання службової інформації про фото.
-Аудіодоріжки на різних мовах.
-Швидка робота, перемотування.
-Трансляція через Інтернет.
-Менше зависає (хотілося б написати, що ніколи не зависає, але навіщо брати гріх на душу:)).

Формат MKV є просто новим видом форматів відео, що буде розвиватися і у майбутньмо витісняти своїх попередників своєю зручністтю, інформативністтю та місткістю(наприклад, формат avi 2гб, а той самый файл mkv 1,5гб)
Відмітимо
У таких відеоплеерах як Media Classic Player подібні кодеки вже встановлені, вам лише потрібно оновити программу або встановити нову версію.

Для тих у кого все-таки виникли проблеми з цим форматом:
Завантажити на максимальній швидкості з
 
Форум » Адміністрація » Допомога » Що таке mkv формат і як з ним працювати? (Що таке mkv файл і як з ним працювати?)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Створити безкоштовний сайт на uCoz